Eventyrbarnas turdager - hei igjen, verdensarv!

Eventyrbarna har igjen begynt på verdensarvprosjekt på tur, med Norsk Hydro og Sam Eyde. De har allerede besøkt Admini og Grønnbyen, og Bok og Blueshuset blant annet. Den ene turdagen det var for kaldt til å spise ute dro de på tur til Skoland og spiste nista si der. Der fikk de prate med de gamle mennenskene som var der, og det var stor stas for alle. Den neste turen var de innom Saras bestefar i byen (på "Ambasaden"), der de ble møtt med gitarspilling, kakao og kjeks! Stor glede for store og små. 

 

Dinogruppas turdager 

Dinogruppa har også vært på Bok og Blueshuset og Admini, blant annet. 

 

Småtrollas turdager; små forskjeller på samme tursted 

Admini har vært Småtrollas tursted i januar. Der har de hatt forskjellige aktiviteter, både aktiviteter som har med verdensarven å gjøre, men også andre aktiviteter. 

 

Førskolen i januar - siste rest med bokstaver

Før førskolebarna skal i gang med vårens matematikk på førskolen har de i januar hatt de siste bokstavene. Nå merker vi at de snart er skoleklare, og de følger godt med under opplegget :)

 

Språk med lek - lek med språk

Det nye på ukeplanen fra januar er faste språkgrupper for alle barna en dag i uka. Dette er aktiviteter der vi i ulike former leker oss med språket, enten i form av eventyr, morsommme sanger, rim eller regler, har språkkofferter, Språksprell eller andre former for lek med språk. Målet er å utvikle barnas språk på en morsom måte; vi skal leke oss bedre med språk! 

 

 

Eventyrbarnas prosjektdager 

På alle tre gruppene har vi nå kjørt en blanding av vintertema og verdensarvprosjekt på prosjektdagene. Eventyrbarna har blitt kjent med grunnhistorien om Sam Eyde igjen, og hatt dramatisering med historien. De har også laget vinterbilder og snakket mye om vintertegn. Utsagn om dette fra barna bør dere lese, de henger på tavla i barnehagen! 

 

Dinogruppas prosjektdager

Dinogruppa har blitt fortalt historien om Sam Eyde med hjelp av bilder. I tillegg har de laget "hemmelige" vinterbilder ved hjelp av stearinlys og maling. De henger i barnehagen, kom og se! På slutten av måneden har de startet på et gruppearbeid med fellesbilde av admini. Her kommer samarbeid og sosial kompetanse inn:)

 

Småtrollas prosjektdager 

Småtrolla har laget vinterbilder med lim og barberskum denne månenden, dere må se de på veggen i barnehagen :) De har også hatt kjemiaktivitet innenfor vintertemaet, med snø, farget vann og figurer. De har også fått høre historien om Sam Eyde med bilder, både i barnehagen og utenfor Admini på tur. I etterkant av å ha fått høre denne historien den ene dagen fikk barna bli kjent med ull og toving. Innledningen til dette var at vi latet som at Elly som giftet seg med Sam Eyde hadde et brudeslør av ull! 

 

Hverdagskos!

Den beste leken og læringa skjer som vi vet i den spontane hverdagen. Her er noen få utvalgte bilder fra januars hverdag :)

Kalender
Tirsdag 24. Oktober, 2017
11:00 Bønnens time
Bønnefellesskap i møtesalen, åpent for alle å delta.
Onsdag 25. Oktober, 2017
19:00 Sangkafè
Leif Thorstein Grotbæk deltar. Ta med kontanter for kiosksalg og loddsalg. Velkommen til en hyggelig og musikalsk aften!
Torsdag 26. Oktober, 2017
19:00 Bibelgruppe for ungdom
Bibelgruppe hvor vi ber og aktuelle temaer samtales om, og vi leser hva Bibelen forteller oss om det.
Fredag 27. Oktober, 2017
21:00 Ungdomsmøte og kafè på Krona
Sted: Heddalsvegen 11, Hydroparken.
Søndag 29. Oktober, 2017
11:00 Søndagsmøte
Taler: Terje Tveiten Sang: Tjener: Jan Geir
Mandag 30. Oktober, 2017
18:30 Bønnemøte
Du er velkommen til å be sammen med oss.
Powered by Cornerstone