Nytt barnehageår - nye relasjoner 

Den første måneden er allerede forbi, og fokuset i barnehagen har vært på å bli kjent med de nye barna og la barna som har gått der fra før få tid til å leke med vennene sine igjen. De to siste ukene begynte vi så smått med prosjekter og turdager (bilder lenger ned). Se noen glimt fra starten av barnehageåret her :)

Eventyrlige turer!

            --> Turdager eventyrbarna 

Med natur, miljø og teknikk som ramme på starten av høstens prosjekt har de eldste barna blitt introdusert for skapelsen av jorda, og videre sett hvordan mennesker og menneskeskapte ting forurenser den (eks; biler, fabrikker). De har vært på turer og pratet mye om luften og trafikken i forhold til jordas påvirkning. 

Så kom menneskene... 

                                    Temaarbeid med eventyrbarna

Etter og ha vært på tur og pratet mye om hvordan mennesker og biler forurenser naturen har eventyrbarna startet på et fellesbilde som skal beskrive dette. Det krever mye språklig forklaring fra barnas side når de skal sette ord på hva de lager og hvorfor. I tillegg får de satt evnen sin til å samarbeid på prøve, og ikke minst får de trening i dette! De bruker ulike materialer og vi gleder oss til å se resultatet i barnehagen i løpet av september. 

Dinogruppas augustturer,

                         også med skapelsen i sentrum 

Før Dinogruppa tok på seg sekkene med nister og drikkeflasker klare i fikk de introdusert skapelsen gjennom en veldig fin bok. På turer har vi bare vært åpne på å gjøre barna nysgjerrige på alle fenomener som treffer oss; naturen med planter og småkryp, blomster, farger og regnbuen, osv. Turene har foreløpig gått til Skolandparken og naturområdet nede ved jernbanen. 

 

Boklesing om skapelsen og regnbueskaping!

Berit hadde med en flott rom som ble et fint utgangsunkt for undring og samtale om skapelsen med Dinogruppa. Uka etter fikk barna prøvd seg på å lage regnbuen. De fikk ark der regnbuen først var tegnet på med de ulike fargene. Så skulle de selv finne silkepapir med riktige farger og lime på de ulike fargene på arket. 

SMÅ troll på tur i en STOR verden!

For mange av barna på denne gruppa er dagene helt annerledes, med en barnehagehverdag uten mamma og pappa. Turene vi har med denne gruppa i høst blir derfor spesielle, da de gir oss utrolig gode muligheter til å skape gode øyeblikk med barna. Og det er mange av disse gode øyeblikkene som til sammen skal gjøre oss trygge på hverandre og danne gode relasjoner. Småtrollas erfaringer innenfor natur, miljø og teknikk har i starten blitt å erfare regnbuens farger i ulike former. I tillegg har vi valgt kombinere dette med å introdusere de for pendelbevegelsen; et fenomen som kan knyttes til både natur og teknikk, og som også gir masse rom for undring!

Småtrolla har fått erfare regnbuens farger på tur. Vi har funnet naturmaterialer med de ulike fargene og undret oss sammen om dette. Vi har også samlet med en del naturmaterialer tilbake til barnehagen. Dette skal brukes til eksperimenter med pendelstokken vår :)

Maledisco

Den første måten småtrolla fikk erfare regnbuens farger på var gjennom en sanselig aktivitet, med hele kroppen! Vi satt på musikken på fullt, lot barna gå med bare bleier, og hang opp ruller med papir på vegg og gulv. deretter sprutet vi maling utover arka, og barna sto fritt til å boltre seg med denne i maledisco! Bildene av dette kan dere seg i barnehagen (av sikkerhetsmessige årsaker). Å kjenne maling på hele kroppen var både skummelt og ekkelt for mange, men noen likte det også veldig godt og danset mens de malte :)

Pendelstokken oppdages - også med regnbuens farger

                                               Mer prosjekt med Småtrolla

Hva skjer med vann når vi blander det med ulike farger maling? Det fikk barna se da vi blandet det på flasker. Så hang vi det opp på pendelstokken vi har funnet ute, noen med kort tråd og noen med lang trå. Se, de dingler fremog tilbake! Barna fikk fort interesse for dette de også, og dyttet på flaskene! Neste gang skal vi henge naturmaterialer og ting som bråker på den. 

Kalender
Tirsdag 24. Oktober, 2017
11:00 Bønnens time
Bønnefellesskap i møtesalen, åpent for alle å delta.
Onsdag 25. Oktober, 2017
19:00 Sangkafè
Leif Thorstein Grotbæk deltar. Ta med kontanter for kiosksalg og loddsalg. Velkommen til en hyggelig og musikalsk aften!
Torsdag 26. Oktober, 2017
19:00 Bibelgruppe for ungdom
Bibelgruppe hvor vi ber og aktuelle temaer samtales om, og vi leser hva Bibelen forteller oss om det.
Fredag 27. Oktober, 2017
21:00 Ungdomsmøte og kafè på Krona
Sted: Heddalsvegen 11, Hydroparken.
Søndag 29. Oktober, 2017
11:00 Søndagsmøte
Taler: Terje Tveiten Sang: Tjener: Jan Geir
Mandag 30. Oktober, 2017
18:30 Bønnemøte
Du er velkommen til å be sammen med oss.
Powered by Cornerstone